Thur: "Lysløypa" i Tromsdalen
Trimmingser: Joanne, Marte, Bente, Anne, Elisabet og Turid (6 stk)
Gåfraksjonen: Tove, Sylvin og Kirsti (3 stk)  Til sammen 9 stk
Oppmøte: Parkeringsplassen ved kirkegården kl 1900
Vær: Litt snø, mest opphold
Føre: Nysnø og fint felleføre, 1-2 plussgrader
Tidsbruk: 1 time og 40 minutter
Loggfører: Turid

Kommentar: Dette var en dag da himmelens sluser hadde åpnet seg og drysset masse snø ned på oss. Det førte til en viss usikkerhet i om løypa gikk an å gå i.  Både gåsko og skiutstyr var medbrakt. Også denne gangen ble vi positivt overraska. Løypene var fine og føret nydelig. Eneste lille utfordring var at kanten til å komme seg opp i løypa var litt høy. Vi gikk runden via Dalheim og lavvoen. Alle gjorde sitt til å holde avstand nok til å unngå covid19 smitte. Vi erfarte at det var lett å glemme og at vi måtte minne oss selv på avstanden av og til. Elisabet kommenterte så fint da vi kom ned:"Så godt å gjøre noe som er normalt"! Det tror jeg vi alle var enige i. Det hører og med til thuren at vi alle kjørte i hver våre biler som et tiltak for å unngå smitte.








Gjennomført tur i Gåfraksjonen 18.mars:
Oppmøte utenfor Rikets sal i Kroken. For mye snø til å gå i lysløypa, gikk nordover på intern vei i Krokenområdet og etter hvert langs gang og sykkelvei ved hovedveien nordover, og retur til Rikets sal. Friskt snødrev, men godt å komme ut. Hold anbefalt avstand iht rådene for Korona.



Årsfest i Trimmings/ Lasmohallan 07.03.20
I Trimmings festlokale, Johannes garasje.

Til stede: Kirsti, Sidsel, Kjellaug, Lillian, Bente, Siri, Torhild, Elisabet, Marte, Tove, Johanne, Hilde og Turid (13 stk).

Før vi samles i møtelokalet ble det arrangert aking i bakkene ved Tromskysten. Både bakker og vei ble brukt til formålet. Det ble satt opp frivillige vakter ved aking på vei. Trimmings nasjonaldrikk ble servert av leder.






Festens innedel ble startet med at Marte hadde samlet bilder fra loggbloggen fra 2019. Bildene gikk hele kvelden til alles store glede.

Alle bidro med mat av alle slag og det gjorde godt før den formelle delen startet. Den formelle delen skulle være av det korte slaget. Og det ble den.

Dagsorden
Medaljeutdeling
1) Valg av referent og ordstyrer
2) Årsberetning: Artige episoder. Ord og uttrykk
     Vedtekter
      Gåfraksjonen
      Bloggen vår og nye medlemmer
       Tidspunkt for oppstart av thurer, evaluering
3) Statistikk v/Johanne
4) Økonomi v/torpedo Johanne
5) Underholdning
6) Skravling, dansing og felles hygge

Medaljeutdeling
Kirsti
5/2-20 inviterer Kirsti Gåfraksjonen til tur i Kåfjord. Tett snødrev førte til bekymringer pm å kjøre så langt i tett snødrev.
Opprettholdelse av gåfraksjonen og loggskriving fra turene

Sidsel og Kjellaug
Vi er glade for å se dem igjen.
Opprettholdelse av sosiale happeninger. Noe som vi anser som en viktig oppgava.

Lillian
6/11-19 Leverte ferdigstrikka skjerf med heklet kant rundt. Alt på eget initiativ
Sydde luer til alle til årsmøtet 2019
6/11-19 og 5/2-20 date i løypa. Den eneste som så langt har turt å utfordre kvinneveldet med å møte en mann i løypa.

Bente
Arrangering av tur til Målselv fjellalndsby
Innføring av begrepet "Full thur"
Å bli svett 8 ganger på en thur-gryning til Tønsnesvarden

Siri
Nykommer som viser seg å være en skikkelig hardhaus. Stilte uten ullongs på thur til Sørtind i mai.

Torhild
Medbrakt snuar 22/4 på Austeråsfjellet og 18/9 på Rødtind
22/5 Sørtind. Sykla til Finnvikeidet i motvind. Måtte minne seg selv på at det var frivillig
Innføring av uttrykket "Kan`kje vere bere"
Juleavslutning- Leter etter trimmingser i ale bilene på parkeringsplassen.

Elisabet
Bidratt til språkutviklinga med å innføre begrepet "Personlig folkehelse" Dette kom fram på en hjemturen fra en thur på Grønlibruna da damen erklærte at Trimmings er så bra for folkehelsen, i hvert fall hennes folkehelse. Begrepet "Personlig folkehelse" ble øyeblikkelig innført.
1/5 En rakett i nedoverbakke, deter på flatmark
Fantastiske bilder

Marte
27/7 Åsfjellet. Fjellet er fullstendig innpakka i tåke. Like før toppen spør marte etter det beste utsiktspunktet. Vi så ingenting og spørsmålet vitner om en urokkelig optimisme.

Tove
11/9 Skulsfjorden. benyttet ventetide til å bli borte bak grendehuset og plukke sopp og bær.

Johanne
Juleavslutning. Gjorde et tappert forsøk på å hjelpe Hilde med å kvitte seg med sine alt for lange ski med å prøve og kjøreover dem.
En annen velvillig handling var å arrangere en liten sighyseeing thur i Tromsdalen. Bloggen forteller at vi skulle til Austeråsfjellet på Kvaløya, mens Johanne plutselig kjørte sin gjebg over til Tromsdalen.
Torpedo
Garasjefestlokaler
Bloggquis på årsmøtene

Hilde
Innføring av halve thurer for de med helsemessige utfordringer. Gjennomført 29 thurer på tross av en kranglete kropp

Turid
Arrangering av bonusturer
Går foran med godt eksempel ogdeltar på de fleste turene, satte rekord med 40 turer på et år.

Sak 1
Valg av ordstyer og referent
Ordstyrer Hilde, referent Turid. Enstemmig valgt.


2) Årsberetning.
 Ord og uttrykk
5/2 Kvaløyaløypa
Bente: Full tur
Eufori! Kem hadde trudd at dette skulle bli årets skitur? Yr sa det skulle gå fra stiv kuling til sterk kuling med snøbyger ovenikjøpet. Litt betenkt da vi dro over til Kvaløya, men en liten tur kunne vi jo alltids klare. På mirakuløst vis fikk vi det Bente kalte «full tur» i reine skjære finværet og et vidunderlig føre. Best ever! Det var rett og slett ikke måte på glæden som ble utvist.
Hilde: Nada tid til drøll  Dette ble sagt på tur ned fra Tverrfjellet i 2018. Skal den være med da?
8/5 Kirsti: Polithur
Gåfraksjonens tur 8.mai. Kirsti og Synøve gikk en polithur da det var stor frafall og dårlig vær for bål i fjære som opprinnelig planlagt. Deltok på  Kvinnefrontens arrangement som skulle gjennomføre kvinnehistorisk natt.

Senjathur 01.09
Hilde: Bærfast
Hilde hengte igjen lua si slik at vi lett skulle finne blåbærstedet igjen. Det fant vi og der ble vi bærfast og glemte å tenke på at veien som gikk i fjæra flødde over.

Sollidalsaksla 31.07
Torhild: Å foreta en liten tiss
 Underveis i løypa lanserte Torhild et nytt uttrykk da hun informerte oss om at hun måtte "foreta en liten tiss". Det betydde at blæra måtte tømmes

17.07 Grønnlibruna
Ukjent opphav: Uhutur
På vei hjem fra Grønnlibruna ble begrepet innført. Det er når man ufrivillig må avstå fra tur.
Elisabet: Personlig folkehelse  På hjemveg erklærte Elisabet at trimmingsturene er SÅ bra for folkehelsa, i alle fall hennes folkehelse. Øyeblikkelig ble begrepet personlig folkehelse innført.

Artige episoder
11.12 Juleavslutning
Første usedvanlige opplevelse var at Johanne kom litt for seint, og mens vi ventet på henne rakk Torhild å titte inn i alle parkerte biler for å se om det satt noen Trimmingser der. Johanne gjorde entre ved å kjøre på Hildes laaaange ski (som dessverre kom uskadet fra det). Føret i Tromsdalen var av den sjeldne sorten. Alle hadde løypeski uten smurning, men de kladdet slik at Torhild mente hun ble 10 cm høyere enn vanlig, og så vekslet det mellom kladd og ikke kladd. Bålet oppførte seg også interessant. Til tross for Turids bålarkitektur, ble det ikke helt fres.  Men stunden ved bålet var gull i alle fall. Vi oppdaget plutselig at vi hadde sittet der lenge og vel – og det uten at vi hadde øvd på julesanger. Og så var det Torhilds ski som ikke ville sitte fast. Og når de endelig var på, så var det Hildes laaaange ski ho hadde på beina (Ble ikke kvitt dem da heller) Så måtte vi plundre enda litt til.

4.12 julekortseminar
for vi skulle kopiere en effektiv modell fra i fjor – det ble surrete og endte med at vi hadde skrevet tre kort til Tromsøbadet.

30.10 Høsttakkefest
Det ble mye snakk om alt noen rakk å få gjort med markens grøde da
Elisabet i andre enden av bordet konstaterte grunnen til at de kunne få utretta alt dette måtte være at de ikke har sofa

31.07 Sollidalsaksla
Ved oppstart ble utstyret sjekket. Det viste seg at Bente hadde tatt med en kort og en lang stav. Den ene tilhørte mannen hennes. Johanne oppdaget at ho hadde glemt å ta jakke med. Og jammen hadde ikke undertegnede også glemt å ta med en jakke som skulle holde vinden ute. Ja, ja tenkte vi og så gikk vi bare.

17.07
Vi kom på at det er på Grønnlibruna Anne «pleier» å ta planken, og fritt assosiert demonstrerte Hilde en annen greie som absolutt ingen hadde sett eller visste hva var - eller hva het. Oppklaringen skulle være at det var det Sverre Magnus gjorde på balkongen. Da lurte Elisabet på hvem Sverre Magnus er. Det lot seg altså ikke forklare, men vi praktiserte dette på toppen, og i ettertid ser vi at det heter dabbing.

24/4 Tur til Austeråsfjellet
 Før vi kom så langt som til oppmøtested hadde Johanne og hennes litt for avslappa gjeng en sightseeingtur til Tromsdalen etter å ha hentet Anne-Grethe. Anne-grethe kommenterte med at det alltid er noe med ho. Når ho møter presis blir det noe anna tull i stedet

 Vedtekter
Hilde informerer om at ho har rydda i dokumentasjonspatagrafen. § 2

Gåfraksjonen
-Er tatt inn i vedtektene. Gåfraksjonen er kommet for å bli i skisesongen.

Bloggen vår og nye medlemmer
Ved rekruttering av nye medlemmer har alle til å fortelle de om bloggen vår.

Tidspunkt for thurene våre. Evaluering
12 stemte for å fortsette åha oppmøtetid kl 1900
1 stemte blankt
Oppmøtetida blir i framtida kl 1900

Sak 3) Statistikk v/Johanne
1 har bikka 40 thurer, noe som er rekord i Trimmingssammenheng. Den heldige rekordholder er Turid
3 har gått 30 eller flere thurer
5 har gått 20 eller flere thurer
19 har gått fra 1 til 19 thurer
Til sammen har 37 forskjellige Trimmingser vært ute og gått. Fortsatt er det ikke en eneste thur uten folk!

Sak 4) Økonomi ved torpedo Johanne
Kassabeholdning kr 1447,-
Utgående              kr  779,-
Saldo                    kr 668,-

Sak 5)
I tillegg til bildene hadde Bente laget en kahoot og Johanne hadde laget en quis. Begge deler hadde bloggen som tema. Bente hadde også en liten forelesning om Trimmings.

Sak6)
Denne saken blir det ikke skrevet referat fra.

Alle vedtak blir befestet med en skål med Trimmings nasjonaldrikk, Frost!















Logg 11.03.20
Thur: Lysløypa på øya
Trimmingser: Elisabet, Anne, Lillian og Turid
Gåfraksjonen: Kirsti og Thorhild     (til sammen 6 stk)
Vær: Litt vind og lette snøbyger
Føre: Hardt, men fint å gå på
Tidsbruk: 1 time og 35 minutter
Loggfører: Turid

Kommentar:
Med god gli på felleski gikk det unna. Plutseli stod vi på toppen av Hamnabakken. Ingen lot seg friste til å kjøre ned da det underlaget var i hardeste laget.  Anne hadde vært og besøkt sitt nye barnebarn og Lillian kunne fortelle at ho skal bli bestemor i slutten av mai. Det ble bestemorsnakk og koronasnakk. Bestemorsnakken var det desidert hyggeligste samtaleemnet. På vei tilbake hadde Turid så god gli at ho måtte ploge på tur opp nest siste oppoverbakke!

Kommentar fra Gåfraksjonen
Stort frafall fra de vanlige medlemmene i Gåfraksjonen.
Kirsti og Torhild valgte en gåtur uten bilbruk. Vi møttes på «halvveien» på Kvaløyveien og gikk opp via Åsgård vest til Elverhøy, rundtur i området  rundt Karisvingen, Brinkveien og videre mot Elverhøy kirke.
Derfra skiltes vi og Kirsti gikk ned Holtveien og hjem. Torhild gikk hjem via Langnesbakken og Huldreveien. Hele turen tok ca 2 timer på begge.



Logg: 04.03.20
Thur: Løypa nordover på Kvaløysletta
Trimmingser: Johanne, Elisabet, Bente, Grete og Turid (5 stk)
Gåfraksjonen: Kari, Tove, Kirsti, Torhild og Rønnaug (5 stk)  Til sammen 10 stk
Oppmøte: Karveslettlia barnehage kl 1900
Vær: Skiftende mellom måneskinn og stjerneklart til overskyet og fokk
Føre: varierende underlag. Noen steder hardt. Andre steder gjenføket og passe mykt
Tidsbruk: 1 time og 45 minutter
Loggfører: Turd

Kommentar:
Årets første tur nordover i løypa på Kvaløysletta begynte med fine, nyoppkjørte spor. Vår felles hodelykt nordover var månen. Vinden i ryggen hjalp oss framover. Berre lekkert. Da vi kom så langt at vi skulle kjøre ned til Finnvikdalen var løypa å godt som gjenføket. Erfaringsmessin vet vi etter hvert at vi skravler oss bort i stedet for å legge merke til hvor vi er. Dermed foretok vi ei snuing midt i bakken. På returen takka månen for seg og hodelyktene måtte på. Merkelig nok hadde vi ikke vinden i ryggen heller lenger.Vi valgte å gå et stykke andre veien i stedet og resultatet ble full thur!

Kommentar fra Gåfraksjonen
Gikk den vanlige ruta i Kaldfjorden. Kirsti og Kari samkjørte. Det er litt omvei for begge, siden vi bor i ulike ender av øya, men vi skal prøve det ut.
De ander kom i felles bil fra samme boområde.









Logg: 26.02.20
Thur: Lysløypa på Tromsøya
Gåfraksjonen: Gammelveien i Tromsdalen
'Trimmingser: Anne W og Turid
Gåfraksjonen; Kari ( Til sammen 3 stk)
Vær: Opphold og rundt null grader
Føre: Godt mohairføre
Tidsbruk: 1 time og 45 minutter
Loggfører: Turid

Kommentar:
To Trimmingser møtte opp ved Charlottenlund: Værmeldinga hadde lovet oss haugevis med snø, men det kom ikke et eneste korn i løpet av turen. Vi rant ned Hamnabakken og gikk opp på andre siden, tok en selfie og tok fatt på returen.

Gåfraksjonen
Kari stilte opp alene og gikk turen i ensom majestet. Det står det respekt. En ny kroniker. De heier vi på!