Logg 14.08.2024

Tur: Vågsfjellet

Trimmingser: Turid, Britt, Johanne, Elisabet, Torhild, Kari, Reidun, Pia, Nina, Hilde (10 stk)

Oppmøte: Kvaløyvågen, parkering etter butikken

Vær: 25 grader og opphold

Føre: Tørt

Tidsbruk: 3 timer

Loggfører: Hilde

 

Både juhu og buhu. Buhu besto i at Turid skulle gjøre comeback, men hadde glemt stavene. Dermed måtte det bli en aleinatur på flatmark for ho. Det va nedthur! Håpe ho i det minste fant mange søte blåbær. Vi andre gikk oss til topps. Der holdt vi på å blåse til Vengsøy, så vi tok rasten litt nede i lia. Ikkje samme lysshow som i fjor, men jammen va det fin, rød sol å se under skydekket på hjemtur.

...







Logg: 07.08.24

Thur: Reinheia

Trimmingser: Kirsti, Elisabet, Torhild, Anne og Mona (5 stk)

Oppmøte Vikran skole kl 1900

Loggfører: Torhild


Kirsti, Elisabet, Anne,  Torhild, Mona og Fenris (4beint liten kar), startet thuren mot Reinheia. En flottnatur, masse klopper over tørrlagte myrer.

Litt multer til plukk og spis. Flott å se deler av Tromsø fra den siden.
Varmt og fint var det å gå.
Vi brukte 3t og 45 min på thuren. Vel fornøyd alle sammen.




 






 Logg 31.07.2024

Tur: Sollidalsaksla

Trimmingser: Kjellaug E, Britt, Elisabet, Torhild, Nina, Hilde (6 stk)

Oppmøte: Ostestein

Vær: Best ever! Sol, varmt, lyst

Føre: Best ever! Tørt

Tidsbruk: 4,25 timer

Loggfører: Hilde

 

Sommerens høydepunkt! Helklaff med været på Sollidalsaksla - ikkje mye som kan måle seg med det. Shorts både opp og ned. Supert turfølge. Supert alt! Vi sendte pene tanker til Turid som «lar oss få lov» til å ta denne turen når ho sjøl er indisponert. Attpåtil sendte ho med hjerte-godterier til oss. Vi gikk langs dalen på opptur og på returen over hågene.  










 Logg 24.07.2024

Tur: Laukslettfjellet

Trimmingser: Britt, Elisabet, Torhild, Kirsti, Hilde (5 stk)

Oppmøte: Minken

Vær: Opphold

Føre: Tørt

Tidsbruk: 3 timer

Loggfører: Hilde

 

Mykkje lys og mykkje tåke! Mykkje prat og mykkje glæde! Kveldens utrykning var kun én bil, men med hele 5 damer inni. Vi fant opp et nytt begrep på forrige tur; småting. Det var tema på denne turen også. Småting er altså små skavanker som vi pådrar oss med årene, og som nødvendigvis ikke slipper taket. Småting er helt klart bedre enn storting. Herlig tur med mase variasjoner i lyssetting og til tider ei djup tromming i bakgrunnen (vi vet ikkje ka det va). Vi så ei svær maurtue, vakre reinsdyr, og vi smakte på nesten moden blåbær. Hurra for thur!




 Logg 17.07.2024

Tur: Skilsmissen

Trimmingser: Elisabet, Torhild, Kirsti, Hilde (4 stk)

Oppmøte: Vågnes

Vær: Sol og tåke

Føre: Tørt

Tidsbruk: 3 timer

Loggfører: Hilde

 

Veier og av-veier (sitat Elisabet). Skulle ikke vært mulig….. Kirsti hadde stussa, men ikke stussa høyt nok. Alle stussa da veien bare tok slutt. Nada sti. Da måtte vi ty til «Hvor». Hvor sa at vi måtte pelle oss et lite stykke til høyre. Vi gikk og vi gikk i kratt og myr. Gukko vi gikk før vi endelig var på den brede sti. Vi havna der før stigninga og før tåka kom. Resten av turen var trolsk i sol og tåke om hverandre. Spennende og artig ekspedisjon var det!

...