Logg 14122011
Tur: Desembertradisjonstur til lavvoen i Tromsdalen med påfølgende gange rundt juletreet i Corad Holmboes vei 28a
Trimmingser: Hilde, Turid, Guri, Monika, Anne, Johanne, Elisabet, Kirsti H, Sidsel, Kirsti S, Maria, Beate, Tone, Torhill og Randi (15 stk)
Oppstart: Parkeringsplassen ved kirkegården i Tromsdalen kl 1930
Vær: Delvis skyet oppholdsvær
Føre: Mest snø, men med litt innslag av grus. Det som fungerte best var rødlilla. Kortfeller var heller ikke så verst
Tidsbruk: 3,5 timer
Loggfører: Turid

Kommentar:
14 damer møtte opp på parkeringsplassen med mye godt i sekkene. Dette var høstens første skitur og utstyret hadde stått urørt i boder rundt omkring i cirka et halvt år. Kirsti H var uheldig å ta med seg skisko som var komplett umulig å få på skiene. Dermed ble det fottur for henne sammen med de som hadde valgt denslags fornøyelser. Anne gadde bursdag og valgte å feire sin 51 årsdag i lag med trimmingser. I tillegg kunne vi gratulere ho med forskningsstipend. Hurra for Anne! Vel oppe i lavvoen tente de først ankomne bål. Vi som hadde gått til Dalheim kom litt etter. Godsakene kom fram og vi hadde alle problemer med å få smakt på alle 14 sortene. Guri lot intet passerer og hadde mat på beggge knær og i begge hender. Hun mente selv at ho åt alt som kom forbi. Beate stilte med optrykte julesanger. Disse ble utdelt og vi fikk øvd litt før vi skulle rundt juletreet. Rundt bålet hadde vi problemer med å huske Frans av Assisis bønn. Kirsti H var den som var nærmest. På nedturen var det imidlertid glemt og Hilde forkortet bønnen til: "Gje mæ vett"!

Vi kom oss vel fram til Conrad Holmboes vei 28a. Her hadde Randi møtt opp for å delta. Etter mange runder rundt juletreet og litt forskjellig hukommelse av julesanger mente Johanne at vi må øve mer. Johanne syntes omgivelsene var alt for fine til at vi kunne tillate oss å slurve med julesangene. Det hersker ingen tvil om at det er riktig. Etter avsluttet jultregange ble vi invitert inn på gløgg og hjemmelaget øl. Dette bør fra nå av inngå i tradisjonen.

I Guris bil på vei hjem ble det snakk om vin og vinskap og slikt. Alle var enige om at pappkartonger var skumle greier. De hadde for stor lekkasje. Hilde introduserte i den forbindelse et nytt begrep: "Donkoholiker". Det skal vi passe oss vel for og ikke bli i 2012!!

Ingen kommentarer: