Logg 17122014
Tur: Juleavslutning. Tur til lavvoen i Tromsdalen. Juletregange i Conrad Holmboesvei 28a
Trimmingser: Bente, Audhild, Johanne, Ane, Hilde, Turid, Elisabet, Grete, Torhild, Vibeke, Mona, Merethe og Kjersti (13 stk)
Oppmøte: Parkeringsplassen ved kirkegården i Tromsdalen kl 1830
Vær: 10 minusgrader, vindstille og stjerneklart
Føre: Hard snø. Det e kaild og detknase oinner skoan....
Tidsbruk: 4 fornøyelige timer
Loggfører: Turid

Kommentar:
Første akt
Denne tradisjonsturen er et av årets mange høydepunkter. Når alle Trimmingser var møtt opp var det bare å komme seg i gåinga. Det var kaldt må vite. Det gjaldt å gå seg varm, men slettes ikke svett. Vi hadde jo viktige ting å gjøre ved lavvoen som krevde mer moderate bevegelser. Vel oppe ved lavvoen fikk vi fyr på bålet og alle satte seg på feil sted og fikk røyken rett i ansiktet. Det ble en del snakk om problemer som kan oppstå med tannstell når vi blir eldre. Løsningsfokuserte som vi er, kom det mange forslag på hvordan dette kunne løses. Hilde foreslo at vi kunne beholde annenhver tann slik at ikke matrester satte seg fast mellom tennene. Mulig denne saken også må opp på neste årsmøte. De fleste hadde med seg et par sorter som gikk rundt bålet. Det vil si at cirka 25 sorter var på vandring. Etter dette må 7 sorter være direkte pinglete. Fludium til å klarne stemmebåndene var også medbrakt. Denne gangen var det særdeles viktig. Vi satt der uten dirigent!. Kjersti tro til med livreddende kunnskaper da hun er korsangerinne. Etter at alle sortene var smakt på og fortært var det tid for sangøving. De fire første sangene sitter godt hos de fleste. Nordnorsk julesalme derimot trengte mer øving. Etter hvert satt den også rimelig godt. Før vi gikk ble det innført at vi skulle utføre en nissestrek hvert år på juleavslutningsturen. Av den grunn ble det plassert ei lefse og en pepperkakefot under viskeren på en bil på parkeringsplassen. Det forventes at bileieren jubler av glede når han oppdager det.

Andre akt
Juletreet i Conrad Holmboesvei 28a var like vakkert som det alltid bruker å være. Eieren kom på verandaen og hilste oss velkommen. De første fire sangene ble utført med tilhørende bevegelser og god fart rundt juletreet, i beste Trimmings ånd. Nordnorsk julesalme ble sunget med andektighet og selv Trimmingser klarer å stå i ro da. Gående og biler som kjørte forbi happeningen slakket opp farta for å iaktta begivenheten. Etterpå ble vi invitert inn på gløgg med rødvin og aquavit og pepperkaker og notter. Vidar hadde vakker julemusikk i bakgrunnen, men jeg er usikker på om det lød noe bedre enn det vi nettopp hadde sørget for selv. Da vi var vel bespist og bedrukket gjensto det å ønske god jul og dra hver til vårt. Enda et fantastisk trimmingsår var i boks.











Ingen kommentarer: